Reportaže

Osnivački kongres Revolucionarnog komunističkog saveza

Za vikend 11. i 12. svibnja održan je peti Kongres MO Crveni a ujedno i osnivački Kongres Revolucionarnog komunističkog saveza, jugoslavenske sekcije IMT-a koji će se uskoro preimenovati u Revolucionarnu komunističku internacionalu. U Skopju su se okupili drugovi i drugarice iz raznih dijelova Jugoslavije, iz svih mjesta gdje smo organizirani. Bili su prisutni delegati iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Bili su i delegati iz Poljske, Austrije, Mađarske, Bugarske i predstavnik Internacionalnog sekretarijata.

Opširnije...

Kanada: osnivački kongres RKP - komunisti su stigli!

U elektriziranoj atmosferi, gotovo 400 komunista i komunistkinja okupilo se u Montrealu iz cijele Kanade i Québeca i službeno osnovalo Revolucionarnu komunističku partiju (RCP)! Naš cilj: biti generacija koja će za života srušiti kapitalizam i postaviti temelje za izgradnju društva bez izrabljivanja, nasilja i ugnjetavanja. 

Opširnije...

Svjetski kongres Internacionalne marksističke tendencije 2023: komunisti su stigli!

Kongres Internacionalne marksističke tendencije (IMT) 2023. označio je veliku prekretnicu u istoriji naše organizacije, usred velikih promjena u društvu. Nakon što su se od pandemije naše snage skoro udvostručile, Kongres je bio pun mladalačke borbenosti i odlučnosti. Preko 400 drugova i drugarica okupilo se iz više od 40 država, prikupilo 630.000 evra za revolucionarnu stvar i trijumfalno izjavilo: komunisti su stigli!

Opširnije...

Velika Britanija: Revolution festival 2023 – komunisti stižu!

Ovogodišnji Revolution Festival  u Velikoj Britaniji bio je događaj kao nijedan drugi. Tisuću komunista iz cijelog svijeta okupilo se kako bi sudjelovalo na inspirativnom, povijesnom događaju, nadahnuti važnim sljedećim korakom: pokretanjem Revolucionarne Komunističke Partije. Ako ste u Velikoj Britaniji, pridružite se našim drugovima i drugaricama u ovom pothvatu!

Opširnije...

Četvrti kongres Marksističke organizacije Crveni - gradimo snage marksizma na prostoru Jugoslavije!

Prošlog vikenda, 13. i 14. maja u Novom Sadu održan je četvrti redovni kongres Marksističke organizacije Crveni. Na kongresu su prisustvovali delegati iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije kao i gosti iz Mađarske, Austrije, Italije, Bugarske i predstavnik Internacionalnog sekretarijata Internacionalne Marksisticke Tendencije.

Opširnije...

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!