Režimske fašističke bitange pod nazivom pokret „Levijatan“, juče su ponovo dospele u javnost nakon kukavičkog i podlog napada na porodicu Garip iz Beograda. Naime, ova batinaška grupacija je, bez ikakvog dokaza, optužila tu porodicu za organizovanje borbi pasa i maltretiranje životinja, te odlučila da nasilno, zastrašivanjem, oduzme jednog psa toj porodici, uz pretnje i vređanje na rasnoj osnovi. Da je u pitanju čist pokušaj zastrašivanja i primer rasističkog nasilja, govori nam to da su pokupili samo rasnog psa, a mešanca ostavili; da im je zapravo stalo do dobrobiti životinja, potrudili bi se da zbrinu oba. Ova skupina hohštaplera, o kojoj smo već pisali, pokušava sebe prikazati kao nekakve zabrinute borce za prava životinja, ali njihova uloga kao režimskih batinaša postaje sve očiglednija.

LevijatanKako je navedeno u Jutjub videu koji je objavila Građanska patrola, pripadnici „Levijatana“, oko dvadeset njih, upali su u dvorište porodice Garip i krenuli da prete maloletnim momcima koji su se tamo zatekli, što verbalno, što fizički, te su im oteli jednog od pasa. Pored toga su pretili njihovom teško pokretnom ocu, kao i njihovoj sestri, naređujući im da izađu iz kuće i stanu u stroj, u maniru pravih fašističkih vucibatina. Takođe su svoju „junačku“ akciju snimili i objavili je na društvenim mrežama, nakon što su snimak prethodno montirali tako da se ne vidi koliko ih je zapravo i da se ne čuju pretnje koje su upućivali.

Porodica Garip se inače pre dve godine našla na meti izvršitelja i bila je izbačena iz svog jedinog doma na Dorćolu, kako bi se tu mogli izgraditi luksuzni stanovi i poslovni prostor. Nakon toga su smešteni u kontejner, bez struje i vode, u potpuno nehigijenskim i neljudskim uslovima, da bi im sada i odatle pretilo izbacivanje, takođe zbog izgradnje luksuznih stanova i poslovnog prostora. Pored toga, jesenas je porodica Osman, inače prve komšije porodice Garip, bila izbačena iz svog doma, koji je srušen pred njihovim očima, a od tada je stalno prećeno i porodici Garip.

Ovim kukavičkim činom se pokret „Levijatan“ dodatno razotkrio kao grupa najobičnijih batinaša u službi kapitala i režima. Ionako tanak veo borbe za prava životinja, sada je potpuno strgnut i suština ovog pokreta je potpuno ogoljena; radi se o najobičnijem fašističkom ološu kojem je cilj da se iživljavaju nad Romima, migrantima i ostalim ugroženim manjinama, a koji se pri tome hvale svojim dobrim vezama sa policijom, tako da je jasno da nisu ništa drugo do pudlice režima. Takođe, ne bi bilo nimalo iznenađujuće da je ovaj napad deo organizovanog zastrašivanja porodice Garip kako bi se očistio prostor za gradnju luksuznih stanova. Fašisti poput pokreta „Levijatan“ ionako služe isključivo kao psi krvoloci kapitala i produžena ruka državnog aparata, sa ulogom odrađivanja prljavih poslova za režim.

Takođe je važno imati na umu da se fašističke gnjide neće zaustaviti samo na ovome; pitanje je vremena kada će ih režim preusmeriti da umesto migranata i Roma napadaju radnike u štrajku, demonstrante ili studente. Za radnički pokret je važno na vreme razotkriti pravo lice ovih sluga režima i saseći njihovo fašističko zlo u korenu.

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!