Brazilska sekcija Internacionalne marksističke tendencije suočena je sa onlajn napadom  anonimnog pojedinca u pokušaju da se ućutkaju naše revolucionarne ideje. Internacionalna marksistička tendencija pruža potpunu podršku i solidarnost našim brazilskim drugovima iz Marksističke ljevice (Esquerda Marxista) i drugu Johanesu Halteru, koji je pretrpio lične prijetnje kao i prijetnje upućene njegovoj porodici. Molimo naše čitaoce da podrže ovu kampanju tako što će slati poruke solidarnosti na  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Brazil hakerska prijetnja lideru Marksističke ljevice i njegovoj porodiciU subotu 12. septembra, jedan haker je prijetio Johanesu Halteru, moderatoru Instagram stranice Marksističke ljevice. Haker je prijetio da će grupi koja ga je unajmila odati sve Johanesove lične podatke i podatke o adresi, kao i podatke o njegovoj porodici. Prvo je rekao da ga je unajmio “neko”, zatim je rekao “grupa ljudi koja me je unajmila”, a nakon toga je uslijedila rečenica: “uradićemo to”. Bez obzira na to da li je ova osoba kriminalac uključen u ucjene, plaćenik u službi desničarske organizacije ili član neke anti-komunističke grupe, to neće zastrašiti Marksističku ljevicu i ta osoba će odgovarati za ono što radi. Na kraju ovog članka nalazi se link Instagram stranice kojoj su upućene prijetnje.

Kako kaže haker, oni su unajmljeni da ucijene Johanesa Haltera da bi ga natjerali da deaktivira tu stranicu. Haker je koristio kodno ime “Asag” i zvao je preko WhatsApp-a sa broja američkog porijekla +1(509)587-0987. Instagram stranica Marksističke ljevice je i dalje aktivna i nastavlja da širi revolucionarne ideje. Ovo je bio još jedan napad na Marksističku ljevicu, koja se već suočavala sa nekoliko pokušaja hakovanja veb-sajta i zastrašivanja organizacije.

Marksistička ljevica i njene vođe su već prošli kroz nekoliko sudskih tužbi, hapšenja i policijskih napada zbog ideja i djela koje brane i primjenjuju. Takođe je bilo i fizičkih napada od strane desničarskih grupa tokom protesta, prijetnji njihovim članovima i prikrivenih napada na njihove aktiviste i vođstvo. Livraria Marxista, koju ova grupa vodi u Sao Paulu, je već bila meta nekoliko racija, pljačke i vandalizma. 

Ovo su zastrašivački i prisilni načini koje državni agenti, reakcionari fašisti i polu-fašisti koriste u pokušaju da njihov program i ideje pobijede. Komunistička metoda borbe, s druge strane, se oduvijek zasnivala na iznošenju naših ideja u javnost, na uticaju tih ideja i masovnoj borbi. Stoga, tražimo da sve organizacije koje tvrde da zastupaju radnike, kao i intelektualce i aktiviste koji vjeruju u demokratsku slobodu, i pravo na slobodu izražavanja i organizaciju, javno progovore i osude ovaj podli pokušaj ovog reakcionarnog šljama, koji bez grižnje savjesti prijeti roditeljima jednog aktiviste.

Nije slučajnost što se ovaj čin ucjene protiv Marksističke ljevice i njenih članova desio baš u trenutku kada federalni zamjenik Eduardo Bolsonaro (PSL-PL) predlaže zakon 4425/2020. Ovaj prijedlog predsjednikovog sina izjednačava nacistički apologizam sa odbranom komunizma, i predlaže jednaku kriminalizaciju obe političke strane.

Napad na Marksističku ljevicu posljedica je reakcionarne politike Žaira Bolsonara, njegove izopačene družine i njegovih sljedbenika. U trenutnoj situaciji, stalni su poticaji nasilja protiv štampe, nezavisnih novinara, i svakog političkog neprijatelja ili opozicione partije. Nije slučajno Žair Bolsonaro, čak i prije nego što je izabran, istakao komunizam kao svog najvećeg neprijatelja.

Ponovo pozivamo na pridruživanje kampanji da se ovaj napad na slobodu izražavanja i organizaciju osudi. Osudimo napad i izvršimo što je moguće veći uticaj na veb stranicama, društvenim mrežama i forumima za diskusiju!

Ispod su snimci ekrana gdje se nalaza prijetnje i audio zapis ucjenjivača. Marksistička ljevica je cenzurisala sadržaj da bi zaštitila porodicu našeg druga Johanesa Haltera. Ovaj razgovor je obavljen između kriminalca i Marksističke ljevice.

Instagram stranica na kojoj su upućene prijetnje: https://www.instagram.com/esquerdamarxista/

Naša Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/EsquerdaMarxista/ 

Molimo vas pošaljite poruke solidarnosti na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!