Turska država se sprema da izvrši invaziju na odlobođenu teritoriju Efrin, u Rožavi (Sirijski Kurdistan), na opšte ćutanje "boraca za slobodu i demokratiju" na Zapadu.

Erdoganov režim se plaši širenja kurdskog revolucionarnog narodnooslobodilačkog pokreta, koji u Turskoj vodi Radnička partija Kurdistana (PKK), sestrinska organizacija sirijskoj Partiji demokratskog jedinstva (PYD), koja je predvodila oslobađanje Sirije od mudžahedinskih bandi IDIL-a.

EU/NATO imperijalizam se otvoreno ogradio od bilo kakve podrške Kurdima, rekavši kako ih ne smatraju delom anti-IDIL operacija.

Poslednji deo slagalice je bila Rusija, koja je pre nekoliko meseci bila pozvana da stacionira trupe u Efrinu od strane PYD-a. Međutim, nakon dužih pregovora i Rusi su se povukli i ostavili put otvoren za tursku agresiju. Kao poslednji manevar, PYD je uputio poziv Asadu da sirijska država preuzme kontrolu i pošalje trupe u Efrin - međutim, Asad je ovo odbio, najverovatnije na insistiranje Rusije i Irana.

Kurdski narod ne može verovati nikome osim samom sebi i potlačenim radnim ljudima regiona. Rožavska revolucija je bila izdanak prvobitne Sirijske revolucije i uspela je zbog svojih revolucionarnih i demokratskih metoda, koje su privukle široke slojeve radnika. Ti metodi mogu sada spasti Efrin. Neophodno je pozvati kurdske mase u Turskoj, Iraku i Iranu na masovne demonstracije i štrajkove do prestanka turska agresije. Takođe, nužno je apelovati na sve radne i siromašne ljude u tim zemljama da podrže kurdske mase u borbi protiv reakcionarnih vladara, posebno u Turskoj, ali i u Siriji, Iraku i Iranu. Na posletku, dužnost je vođa radničkog pokreta na Zapadu da razotkriju kriminalno ponašanje zapadnih vlada, koje su saučesnici Erdoganovog režima.

Dole rat protiv Kurda!

Dole Erdoganov režim ukoljica i lopova!

Živela međunarodna solidarnost!

b73ce2ad2f1ccd89b9186f6e9ea84652 w700 h440

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!