Crveni su na jučerašnjem protestu „Jedan od pet miliona“ učestvovali u zasebnom levom bloku, pod crvenom zastavom, zastavom klasne borbe, te iza transparenta „Stop krvavim radničkim odelima“. Cilj formiranja zasebnog levog bloka jeste nuđenje alternative i Vučićevom režimu i kapitalističkoj opoziciji, uključujući tu i lažne levičare, poput Đilasa i Borka Stefanovića, kojima nije padalo na pamet da se mobilišu protiv nasilja dok su to nasilje trpeli samo radnici.

Brojni učesnici protestne šetnje, koji su na ulice izašli iz istih razloga kao i levi blok – usled nepodnošljive socijalne situacije, koja se stalno pogoršava – veoma su dobro reagovali na transparente socijalnog karaktera, a uzvikivale su se i parole poput „A-anti-antikapitalista“, „Niko bez doma, krov nad glavom odma“, „Francuska, Srbija, revolucija“, kao i čuvena pesma sa novosadskog Protesta protiv diktature, „Bando lopovska“. Mnogi prisutni su takođe bili veoma zainteresovani za letak Crvenih, pod naslovom „Dole Vučić! Dole sistem!“, kao i za letak Združene akcija Krov nad glavom.

Letak Crvenih možete pronaći ovde.

Stihove pesme „Bando lopovska“, koja se ne odnosi samo na Vučićev režim, već i na one koji su mu prethodili i koji su za njega pripremili teren, a danas glume opoziciju, možete pronaći ispod, ukoliko želite da nam se pridružite u pesmi na sledećem protestu:

Bando lopovska,
Sve si prodala
Škole, fabrike,
Zdravstvo, penzije,
Al’ vratićemo sve

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!