Juče, u 16 časova, u Novom Sadu je održan protest solidarnosti sa pokretima Pravda za Davida i Pravda za Dženana, izazvan brutalnom policijskom represijom režima Milorada Dodika i SNSD-a nad mirnim demonstrantima u Banjoj Luci 25. decembra.

Demonstranti su se okupili na Trgu Republike, gde im se pre svih obratila jedna sugrađanka, čiji je sin, poput Davida Dragičevića i Dženana Memića, ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima, a ubistvo je takođe zataškano. Zatim su se okupljenima obratili drug Zvonko Dan iz Marksističke organizacije Crveni, te Marko Đelević i Miran Pogačar, ispred Združene akcije “Krov nad glavom”. Govornici su skrenuli pažnju na represivnu ulogu policije kao aparata koji pre svega postoji da štiti kapitalistički poredak i naglasili su važnost solidarnosti koja prelazi nametnute granice jugoslovenskih republika.

Okupljeni su zatim krenuli u protestnu šetnju do Pupinove palate, koju inače gradi Dodikova privatna firma Galens, na čije se poslovanje i uticanje na izgled grada žale brojni Novosađani. Tokom šetnje je protest poprimio šire razmere, te je postao i sredstvo izražavanja opšteg nezadovoljstva masa. Pored uobičajenih parola poput "Pravda za Davida", "Pravda za Dženana" i "Nećemo da ćutimo", čule su se i parole sa mnogo opštijom socijalnom i političkom konotacijom, poput "Privatna policija", "Zatvor za Dodika", "Zatvor za Vučića" i "Dole fašisti". Protest se završio konfrontacijom sa predstavnikom Dodikove građevinske firme, koji je izašao ispred gradilišta kako bi pokušao da skine transparent koji je prethodno bio okačen na ogradu gradilišta.

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!