fiat

Nakon duže pauze u radu našeg sajta, sa zadovoljstvom Vas pozivamo na tribinu u organizaciji naše redakcije. Tribina će se održati u ponedeljak, 22. novembra, u 17 časova u sali 514 Mašinskog fakulteta u Beogradu, Ulica 27. marta 16.

Tema tribine su proizvodni odnosi u automobilskoj kompaniji "Fijat". Na njoj će govoriti gost "Crvene kritike" iz Italije, Roberto Sarti, aktivista kampanje za odbranu fabrike u Pomiljanu (Napulj).

Usled halabuke i euforije koje su predstavnici vladajuće klase podigli povodom preuzimanja većeg dela "Zastave" od strane "Fijata", bitno je da se podrobnije analiziraju odnos koji je ova kompanija imala prema radnicima u Italiji i naznake o tome kakav odnos naši radnici mogu da očekuju od novih gazda.

Pitanje "Zastave" i "Fijata" je jedno od ključnih pitanja za privredu Srbije i položaj industrijskih radnika u našoj zemlji, a uvid u dešavanja unutar "Fijata" sa obe strane Jadrana je uvid u prirodu kapitalističkih proizvodnih odnosa i klasnih antagonizama koje stvaraju i produbljuju.

Dođite i učestvujte! Iznesite svoje mišljenje, diskutujte i uključite se! Radnički klasni interes je Vaš interes!

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!