Drugarice i drugovi,

Istorija danas pred sve nas postavlja izbor po kojem će nas buduće generacije pamtiti, kada učeći o najmračnijim režimima svijeta i herojskim oblicima otpora tiraniji i srednjevjekovlju budu saznali i o vremenima u kojima smo mi živjeli.

Revolucionarna samoupravna zajednica kurdskih, arapskih, turkmenskih, asirskih i drugih radnih ljudi nalazi se pod napadom krvavog vezira Erdogana i njegovih mudžahedinskih plaćenika, koji danas uživaju otvorenu podršku svih članica NATO pakta, kao i podršku kapitalističke Rusije.

Ovakva neskrivena podrška masovnom ubistvu, ropstvu, silovanjima i genocidu, od strane kriminalnih kartela koji se kriju iza naziva "međunarodna zajednica", govori više od hiljadu riječi i o svima onima koji se zalažu za ulazak Srbije, BiH, Makedonije i Kosova u NATO. Posebno je ogoljeno licemjerstvo stranačkih vrhuški koje tvrde da su internacionalističke, pa se čak pozivaju i na nasljeđe Jugoslavije i NOB-a, kao što je slučaj sa SDP-om u BiH.

Mi smo svjesni da danas još uvijek SDP BiH ima znatan broj poštenih i dobronamjernih članova, koji su u njemu vidjeli alternativu otvoreno šovinističkim i fundamentalističkim strankama. Međutim, kakvu alternativu može predstavljati stranka koja se zalaže za pristupanje paktu koji otvoreno dozvoljava mudžahedinskim hordama da kolju radne ljude, samo jer su se usudili da uspostave samoupravni, sekularni i internacionalistički sistem? I to ne samo što im dozvoljava, nego direktno te horde naoružava i finansira!

Kurdskim partizanima i partizankama je danas svaki znak podrške prijeko potreban! Pozivamo sve poštene članove i članice SDP BiH da zahtijevaju od te stranke da promjeni svoju politiku prema NATO i najoštrije se usprotivi daljim integracijama u tu zločinačku i profitersku organizaciju. Ukoliko SDP vrhuška to odbije, pozivamo sve poštene internacionaliste i sekulariste da je javno napuste i da stanu na stranu mira i međunarodne solidarnosti.

Izbor pred kojim se današnje generacije ljevice nalaze je jasan: podrška emancipatorskim snagama revolucije ili podrška srednjevjekovlju vjerskog fanatizma i "umerenom" centru, i "lijevom" i desnom, koji ga finansira i koji od njega profitira.

Drugarski pozdrav

Marksistička organizacija "Crveni"

www.crvenakritika.org


Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!