Dok buržujski političari na mitinzima u Banjoj Luci prodaju nacionalističku maglu usta punih tobožnje zabrinutosti za narod taj isti narod grca pod brutalnom čizmom gazda koje oni predstavljaju.
Radnice koje su nekada bile zaposlene kao spremačice u Opštoj bolnici u Bosanskoj Gradišci osjećaju na svojoj koži blagodeti privatizacije koju su sproveli ti isti političari gurajući ih u šake kriminalaca koji vode privatnu firmu „SM99“.

 

Radnice su stupile u štrajk upozorenja jer im se ne isplaćuju doprinosi i zdravstveno osiguranje, ne plaća prekovremeni rad a umjesto plate dobijaju sitne akontacije koje nisu dovoljne ni za plaćanje skromnih režija. Tako su dovedene u situaciju da ne mogu ni da se liječe u bolnici koju decenijama spremaju i čiste!

Već štrajk upozorenja natjerao je u paniku gazdu koji im je hitno isplatio zaostale plate i obećao da će uplatiti doprinose. Još jednom se pokazalo radnici imaju moć nad gazdama samo kada im se organizovano suprotstave, jer radnici su ti koji rade a gazda je taj koji parazitira nad njihovim radom.

Uključi se i ti! Budi dio svjetske borbe za socijalizam!